after dark

Avsnitt 13 – Den första vederkvickelsen

Efterforskningarna har gett resultat. Lord Strangford och hans dominans på havet är inte uppskattat av alla. Hans fiender ger Ulna passage till Wintercliff. Staden stinker inte bara av människors smuts utan även skarpt av svavel. Luftskeppshamnens angöringstorn sträcker sig upp mot den fallande askan knappt synliga i fjärran. Dit är vi påväg, ett ensamt luftskepp håller på att angöra en av tornen. Den explosiva lasten vi fått med oss är redan levererad till magasinet vid tornets bas. Ulna går med bestämda steg bort mot tornet. Den ordinarie besättningen håller på att lasta våra varor. Den första får halsen avskuren när hon är på väg att lyfta upp en av lådorna, blodets röda färg blandar sig med soten på marken och bildar en brunröd sörja. Ulna törstar efter mera blod och skyndar uppför trappan. En man på väg ner för trappen ser förvånat på henne.

– Ulna, Älskling är det du?


Hon tvekar och jag tar över kontrollen och puttar honom över kanten med full kraft, hennes sinne skriker i protest, något om hennes älskade? Den ordinarie besättningen är snart ur spel, men Ulnas sinne kastar sig mot mitt, kräver att få tillbaka kontrollen, att nu plötsligt förgöra mig. Det finns ingen tid till tvekan nu, jag trycker henne långt ned i mörkret och ser så skepnaderna av den nya besättningen komma gåendes upp mot oss. En ung gestalt med fjädrar i håret går först, bakom honom en något äldre med hög hatt och bredvid honom en man med en stor mustasch. Något klingar till i mitt sinne, något bekant över den mustaschklädda mannen, något av vikt. Så kommer det åter över mig, Lord Strangford, vi får inte dröja här. Det är dags att kasta loss. De ödslar tid med att presentera sig, ynglingen är Yoland, mannen med hatt Prodford och han med den stora mustaschen, Gottfrid. Jag avfärdar dem och ber dem att skynda sig att bära ombord den sista lasten och göra oss redo för avfärd. Ett skepp skall sänkas, en man dö.


Avsnitt 13 – Den första vederkvickelsen

Smygpodden after Dark är skapad och producerad av Gustav Ruthgård

Medverkande i detta avsnitt är Ola Lönnholm, Maria Ruthgård, Robert Jonsson, Nanette Röyter, Joen Ström Hellberg och Gustav Ruthgård.

Musiken är gjord av Myuu

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s